Introductiepagina ‘De Bijbelcursus’

Meer weten van de bijbel

De bijbel is een oud boek, geschreven in een tijd en een cultuur die op veel punten niet meer te vergelijken is met onze samenleving. Dat maakt de bijbel zonder meer een ingewikkeld boek. De Bijbelcursus wil de bijbel toegankelijk maken voor iedereen. Ongeacht je achtergrond, cultuur of herkomst biedt de Bijbelcursus je de mogelijkheid meer te leren over de bijbel.

Wat leer je bij de bijbelcursus?

De Bijbelcursus is geschreven in duidelijke, begrijpelijke taal. De cursus helpt je de bijbel (beter) te leren kennen. De cursus bestaat uit 25 delen waarvan iedere les drie onderdelen heeft.

A – De bijbel als boek

In dit deel krijg je antwoord op vragen als: Wat is de bijbel? Waarom is het zo’n belangrijk boek? Wat is het verschil met andere boeken? Hoe dien je de bijbel te lezen? Etc.

B – Bijbelse geschiedenis

In dit onderdeel worden de belangrijke gedeeltes uit alle bijbelboeken uitgelegd. Zo volg je de rode lijn van de bijbel, doe je bijbelkennis op en door de verhalen heen leer je over God en het leven van de gelovigen.

C – Geloven

In dit gedeelte wordt ingegaan op vragen als: Wie is God? Wat is bidden en hoe doe je dat? Is de kerk daarbij nodig? Waarom stuurde God zijn zoon naar de aarde? Etc. Het gaat over belangrijke leerpunten in het christelijk geloof en hoe het leven als christen eruit ziet.

De bijbelcursus is multimediaal

Ieder lesonderdeel bevat een filmpje dat aansluit bij de inhoud. Bij de A en C onderdelen hebben we bestaande filmpjes gezocht. Speciaal voor de B-onderdelen van bijbelcursus hebben we nieuwe filmpjes gemaakt. Alle B-onderdelen beginnen met het nieuwe filmpje dat dient als een introductie op het betreffende lesonderdeel.

Bijbel?

Ben je niet in het bezit van een bijbel? Hier kun je een gratis exemplaar aanvragen, of koop er een in de (christelijke) boekhandel. Wij raden je aan dan te kiezen voor de Nieuwe Bijbelvertaling 2004. Een andere mogelijkheid is de NBV 2004 hier online te lezen. Tevens kun je daar ook gedeeltes beluisteren.

Tenslotte…

We hopen dat je met plezier deze cursus zult doen en ontdekt wat een bijzonder boek de bijbel nog steeds is. Gods zegen daarbij toegewenst!